Aplicació falsa a Twitter: “Entérate de quién visita tu perfil con la ultima actualizacion de Twitter”

Ull a les xarxes socials: Detectem una aplicació falsa a Twitter que recapta dades i piula al teu compte sense el teu permís.

Un dels nostres col·laboradors ens va alertar fa uns dies d’una nova aplicació que s’està estenent per Twitter ràpidament. Aquí podeu veure que en les últimes hores molts han caigut en aquest parany. Potser ja l’heu vist perquè es va activant a intervals de temps intermitents des de març de 2016, que sapiguem.

Inicialment trobes que algú que segueixes piula el següent:La referència a una nova actualització de Twitter fa més creïble el tuit.

Com el tuit el fa algú en qui confies i es fa referència al tema com una nova opció de Twitter en una suposada nova actualització, és bastant fàcil que facis clic a l’enllaç, encuriosit per la piulada.

Hem trobat altres variants com les següents:variant1 Enterate de quien visita tu perfil

variant2 Enterate de quien visita tu perfil

Una vegada fas clic a l’enllaç, sempre escurçat amb el servei de Google, et demana autorització per utilitzar el teu compte:

Petició permís Enterate de quien visita tu perfil

Com que el logo que et trobes és el de Twitter i el nom de la aplicació i la descripció semblen coherents fas clic a “Autoritza l’aplicació”.

Només un detall ens indica que alguna cosa falla, la pàgina web que menciona: “shvisits.mytwitterstar.com”.Detall autorització Enterate de quien visita tu perfil

Si entrem al domini mytwitterstar.com veiem ràpidament que es tracta d’una pàgina web no oficial de Twitter (amb el nom del domini ja s’intuïa).

concurs fals web Enterate de quien visita tu perfil Descobrim una pàgina web molt simple on només es promociona un sorteig, que fa pinta de ser un altre engany, com molts que corren per Facebook, potser més fàcils de detectar.

 

Una vegada has acceptat, com ja disposa de permís fa al teu compte la mateixa piulada en la que tu vas fer clic i d’aquesta forma segueix estenent-se. Només fa una piulada cada vegada que donés a l’enllaç (podria ser pitjor…).

També et demana el teu número de telèfon. Aquí és on està la finalitat d’aquesta aplicació falsa: recopilar números de telèfon per, entenem, desprès fer negoci venent-los.

Si us ha passat us expliquem breument com podeu eliminar-ho (el vostre telèfon el seguiran tenint malauradament).

Solució:

Per desconectar-ho del tot :
– Twitter / Configuració / Aplicacions / Revoca l’accés de la app “Twitter Profile Visit”
– Tancar la sessió de Twitter al dispositiu on estàs connectat i el navegador (per esborrar la Galeta)
– Al tornar a connectar ja deuria anar tot bé.
NO OBLIDEU ESBORRAR EL TUIT GENERAT AUTOMÀTICAMENT PERQUÈ ELS VOSTRES SEGUIDORS NO CAIGUIN I ES SEGUEXI ESTENENT.

Ja veieu que a les xarxes socials no et pots despistar ni un moment, cada vegada els enganys són més elaborats i menys fàcils de detectar.

Si no vols tenir ensurts d’aquests tipus deixa en mans de professionals la gestió diària de les xarxes socials del teu negoci o empresa. Treu el màxim rendiment d’aquesta forma de publicitat, efectiva, econòmica i amb un retorneconòmic gairebé immediat. Contacta’ns a info@socialpime.cat!

 

 

Deixa un comentari